Concerten

De voorverkoop is gestart! Kaarten inclusief drankje € 20,00 en kinderen t/m 12 jaar € 7,50.

Kaarten bestellen

20

Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio

Zondagmiddag 15 oktober 2017, aanvang 15:15, zaal open 14:45 uur

 

Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio op North Sea Jazz

Nederlandse jazz-icoon Benjamin Herman waagt zich aan de gypsy jazz met het trio van meestergitarist Robin Nolan. Swing in de stijl van Django Reinhardt.

Optreden met het Robin Nolan Trio was voor altsaxofonist Benjamin Herman (1968) een langgekoesterde wens. In 2015 stortte hij zich met gitarist Robin Nolan (1968) in de wereld van de gipsy swing. Deze muziek stelt andere eisen dan hij gewend was. Benjamin Herman:  “Ik moest opnieuw leren improviseren. De timing is niet zo lui als in de jazz. Hier moet je echt óp de beat spelen. En ook geen aparte jazznoten spelen, want die passen niet in deze muziek”

Herman en Nolan kwamen in november 2015 met hun EP ‘Swing de Paris’, welke een nominatie kreeg voor een Edison Jazzism Audience Prize. Hun muziek overtuigt, met akoestische songs in de stijl van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli en hun legendarische Hot Club de France Quintet.

 

 

Benjamin Herman

Jazzsaxofonist Benjamin Herman geniet al jaren wereldwijde  faam. Hij is echt 100% muzikant: spelen, spelen, spelen.  Dat is wat hij het liefste doet. Of het nou in grote concertzalen is, in clubs of in kleine cafeetjes: als er maar gespeeld kan worden. Nadat  Benjamin Herman in 2013 met zijn programma “Café Solo” optrad in een uitverkochte Iskra Jazzclub in Hotel het Oude Raadhuis komt hij nu voor de tweede keer naar Castricum.

Benjamin Herman & New Cool Collective

Benjamin Herman speelt sax vanaf zijn 12e; een jaar later stond hij al op het podium. Hij werd bekend met zijn New Cool Collective, maar speelt ook veel met een eigen trio of kwartet. Daarnaast werkte hij met de meest uiteenlopende musici, van Misha Mengelberg tot Candy Dulfer. Hij kruidt zijn jazz graag met surf, punk, afrobeat, en maakt er op die manier ‘dance floor jazz’ van. Aan de andere kant verdiepte hij zich ook in het repertoire van jazzcomponisten als Thelonious Monk, Jackie Byard en Misha Mengelberg.
Benjamin Herman is enorm productief, bracht veel CD en vinyl uit en tourt over de hele wereld.
Ook kreeg hij meerdere malen een Edison en won hij de VPRO/Boy Edgar Prijs in 2005.

 

Robin Nolan

Engelsman Robin Nolan werd geboren in Vietnam en trok vervolgens met zijn ouders de wereld over. In Hongkong liet zijn vader hem kennismaken met de gitaar; daarna studeerde hij gitaar  aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen.  Daar leerde hij traditionele jazz spelen. Maar in 1991, tijdens een reis met zijn vader naar het jaarlijkse Django Reinhardt Festival in Parijs werd zijn kijk op muziek voor altijd veranderd.
“Ik werd gewoon omver geblazen door de muziek en ook door hoe iedereen buiten rond kampvuren gitaar zat te spelen. Ik viel als een blok voor die romantiek,” legt hij uit. “Terug in Londen begon ik ook met gypsy jazz.”

Al gauw bleek dat de zigeuner lifestyle niet lekker viel in het Londen van de vroege jaren ’90.
Nolan moest vechten om plekken te vinden waar hij op straat kon spelen; zonder te worden weggestuurd door de politie. Uiteindelijk was hij het zat en vertrok hij met zijn Volkswagenbusje naar het van oudsher vrije Amsterdam, dat sindsdien zijn thuisbasis is. Aanvankelijk speelde hij op het Leidseplein en andere plekken op straat. Hij verkocht daar ook zijn casettebandjes en later CD’s. Op een dag kocht de tuinman van Friar Park (het landgoed van George Harrison in Henley-On-Thames) op straat zijn CD.

Deze vertelde George over de muziek en hij zei: “Bring ‘em up and let’s have a party”. Het was zomer en Nolan met zijn band gingen naar Friar Park en speelden rond het zwembad voor George, zijn vrouw Olivia, zijn zoon Dhani en enkele vrienden. Dat was het begin van een lange en mooie vriendschap en samenwerking tussen Nolan en de Harrisons. Nolan speelde ook regelmatig met Bill Wyman van The Rolling Stones.

Inmiddels is hij een van de belangrijkste vertolkers van gypsy jazz sinds Django Reinhardt.

In zijn trio speelt hij met broer Kevin Nolan op gitaar en Arnoud van den Berg op contrabas.

.Robin Nolan Trio

 

High Tea of Diner

Om uw middag nog feestelijker te maken kunt u concert-arrangementen bestellen voor een heerlijke uitgebreide high tea vóór uw concert of een twee-gangen-keuzemenu ná uw concert.
High tea en concert € 37,50.
Concert en twee-gangen-keuzemenu € 47,50.

Restaurant ‘t Eethuysje, Dorpsstraat 53, Castricum

Reserveren uitsluitend via 0251 652043